Seura on perustettu vuonna 2006.

Seura valittiin Nuori Suomi Sinettiseuraksi vuonna 2010 tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnasta.

Seuran johtoajatuksena on taata lapsille, nuorille ja aikuisille aivan alkeistasolta aina huipulle asti laadukasta, pätevää ja pedagogisesti suunniteltua opetusta, jonka suunnittelevat ja toteuttavat alansa ehdottomat ammattilaiset.

Toimintamme Pirkanmaalla on laajentunut vuosittain ja seuran toiminnassa on jo mukana harrastajia kaikista ikäluokista lapsista senioreihin.

Kilpailuja seura järjestää aktiivisesti, yleensä kaksi kertaa vuodesta. Ensimmäiset kilpatanssin GP-kilpailumme järjestämme helmikuussa 2015.

DanceLine osallistuu aktiivisesti myös joukkuekilpailuihin: aikuisten joukkue on voittanut kilpailun vuosina 2013 ja 2014.

Seuran toiminta- ja harjoitusmahdollisuudet paranivat merkittävästi vuoden 2008 syksyllä, jolloin saimme omat harjoitustilat Tampereen Nekalaan.

DanceLinen aikuisten joukkue on menestynyt joukkuekilpailuissa hyvin: tuloksena mestaruudet vuosilta 2013 ja 2014.

DanceLine haluaa olla seura, jossa kaikki viihtyvät ja jokainen tuntee itsensä hyväksytyksi. Jokaista tanssijaa huomioidaan sekä kannustetaan omien tavoitteiden saavuttamiseen.

Seuran viestintä tapahtuu pääasiassa Facebook-ryhmän, sähköpostin ja verkkosivun välityksellä.

Mitä on kilpatanssi?

Seuraava on ote Suomen Tanssiurheiluliiton sivuilta:

 

Kilpatanssi on yleisnimi, jolla tarkoitetaan vakio- ja latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Vakiotansseihin kuuluu hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin kuuluu samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.

Kilpatanssi on pariurheilulaji, jossa parin muodostaa mies ja nainen. Kilpatanssi on monipuolinen liikuntamuoto, jossa musiikilla on suuri merkitys. Kilpatanssi on myös oivallinen kuntourheilumuoto. Kilpatanssin harrastamisen voi aloittaa heti kun keskittymiskyky riittää 45 minuutin harjoitteluun, nuorimmat harrastajat ovat olleet nelivuotiaita. Yläikärajaa kilpatanssissa ei ole. Tällä hetkellä iäkkäimmät harrastajat ovat yli 70-vuotiaita.

Kilpatanssissa kilpaillaan aina saman taitotason omaavia kilpakumppaneita vastaan eli kilpailutoiminnan aloittaminen on helppoa minkä ikäisenä tahansa. Kilpatanssin taitoluokkiin perustuva kilpailusysteemi on tasapuolinen ja kannustava. Omien taitojen lisääntyessä haasteetkin lisääntyvät. Aloittavat tanssijat opettelevat perusteet ensin neljään tanssiin ja ensimmäisessä kilpailuluokassa (E) hallitaan jo kuusi tanssia. Taitojen lisääntyessä mukaan tulevat kaikki kymmenen tanssia. Kun tanssija saavuttaa C-luokan on hänellä mahdollisuus valita jatkossa tanssiiko vain vakio- tai latinalaistansseja. Seniori 1-ikäsarjassa (yli 35-vuotiaat) ja Seniori 2- ikäsarjassa (yli 45-vuotiaat) valinnan voi tehdä jo D-luokassa ja Seniori 3 -ikäsarjassa (yli 55-vuotiaat) on mahdollisuus tähän valintaan jo ensimmäisessä kilpailuluokassa.

 

Kilpatanssin aloitat helposti DanceLinen alkeiskursseilla

Katso ryhmät ja hinnat