Valmennustiimi

DanceLinen vakituiset valmentajat

Markku Luttinen

Päävalmentaja Markku aloitti tanssiharrastuksensa hetken mielijohteesta koulun tanssikerhossa. Pian nuori mies oli totaalisesti tanssikärpäsen purema ja innokas kilpailija. Uutta opeteltiin koko ajan Asko ja Salme Raukovaaran johdolla ja tulostakin tuli. Junioriluokissa saavutuksina oli kaksi Suomen mestaruutta ja nuorisossa yksi. Markku siirtyi yleiseen luokkaan jo 15-vuotiaana ja tanssi jo vuoden kuluttua SM-finaalissa ylimmässä taitoluokassa. Merja Satulehdon kanssa hän saavutti amatöörien Suomen mestaruuden latinalaisissa ja 10-tanssissa. Harrastus oli muuttunut toiveeksi tulevasta ammatista ja Markku lähti opiskelemaan tanssia ulkomaille, ensimmäisenä etappinaan Norja. Oslossa hän viihtyi vuoden, jonka jälkeen edessä oli muutto Englantiin, jossa tanssin opiskelu venähti kuuden vuoden mittaiseksi. Tuomisina oli uskomaton määrä kokemuksia kilpailuista ympäri maailmaa sekä pää täynnä tanssitietoutta. Takaisin Suomeen muutettuaan Markku alkoi opettaa tanssia päätoimisesti. Englannissa ollessaan hän oli hankkinut useita kansainvälisiä tutkintoja, mutta repertuaariaan laajentaakseen hän opiskeli myös Oulun Konservatoriossa tanssinopettajakoulutuksessa, josta valmistui yhtenä kolmesta ensimmäisestä ”virallisesta” kilpatanssin opettajasta Suomessa. Kilpauraltaan Markulla on yhteensä 12 Suomen mestaruutta eri taso- ja ikäluokissa sekä SVUL:n (SUL) pronssinen ansiomerkki. Hän on edustanut Suomea vakio-, latinalais- ja 10-tansseissa EM- ja MM-kisoissa, niin amatööreissä kuin ammattilaisissakin.

Minna Tanttu

Päävalmentaja Minna on Tanssikoulu Dance Actionsin toinen omistaja ja hänellä on monipuolinen tausta tanssijana ja tanssinopettajana. Hän on aloittanut tanssin säännöllisen harrastamisen Mikkelissä 7-vuotiaana, kun luokanopettaja houkutteli hänet mukaan kansantanssiryhmään. Tanssi tuntui heti omalta lajilta ja pian mukaan tulivat myös jazztanssi sekä kilpatanssi. Lukion jälkeen Minna päätti keskittyä tanssimiseen ja muutti uuden kilpatanssiparinsa kanssa Ouluun, missä oli hyvät harjoitus- ja valmentautumismahdollisuudet. Vuonna 1991 Oulun Konservatoriossa alkoi uusi nelivuotinen tanssinopettajakoulutus ja Minna aloitti siellä opiskelun kohti ammattilaisuutta. Siellä päälajina hänellä oli kilpa- ja seuratanssit joiden lisäksi tärkeimmät opiskeltavat tanssilajit olivat baletti, jazz- ja nykytanssi, flamenco sekä lastentanssi. Koulun aikana vuonna 1993 Minna siirtyi tanssin ammattilaiseksi ja aktiivinen kilpaileminen vakio- ja latinalaistansseissa jatkui nyt uuden parin, samassa koulussa opiskelevan, Markku Luttisen kanssa. Yhdessä he saavuttivat ammattilaisten vakioiden ja 10-tanssien Suomen mestaruuksia ja edustivat Suomea useana vuonna vakio-, latinalais- ja 10-tansseissa sekä EM- ja MM-kisoissa. Valmistuttuaan tanssinopettajaksi vuonna 1995 Minna on kiertänyt ympäri Suomea opettamassa ja valmentamassa kaikenikäisiä ja –tasoisia tanssijoita. Kotikin vaihtui Oulusta Tampereelle, missä Minna ja Markku yhdessä perustivat oman tanssikoulun, mikä sai nimekseen Dance Actions. Minna on rohkaiseva ja kannustava opettaja, joka haluaa oppilaidensa oikeasti oppivan ja löytävän tanssin ilon. Opetuksessaan hän painottaa tanssin perusasioiden opiskelun merkitystä, luonnollista liikettä ja hyvää perustekniikkaa.

Mira Aho

Valmentaja Mira on aloittanut kilpatanssin 9-vuotiaanan Kauhajoella tanssiseura Casino Ry:ssä. Hän on opettanut kilpatanssia vuodesta 1995 ja lastentanssia vuodesta 1999. Vuonna 2002 Mira valmistui Oulun konservatorion tanssiopettajan koulutusohjelmasta pääaineinaan seura- ja kilpatanssi ja sivuaineina mm. lastentanssi, disco, flamenco, jazztanssi, baletti ja nykytanssi. Dance Actions tanssikoulussa Mira on toiminut opettajana vuodesta 2001. Tanssikoulussa hän opettaa lastentanssia, showtanssia, hip hopia, baila latinoa, rumbitaa® sekä kilpatanssia. Lisäksi hän toimii Dance Actions Kids-ryhmän valmentajana. Tanssiopettajana Miralle on tärkeää tanssin ilo ja positiiviset kokemukset niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin tanssitunneilla

Vierailevat valmentajat 2015

       

Jaakin valmennus 2016

Ke 22.8. 

Su 11.9. 

Ke 12.10. 

Ti 8.11.

Ma 19.12.

Jaak Vainomaa

Vieraileva valmentaja, vakiot

Jaak on yhdessä parinsa Taina Savikurjen kanssa yksi suomen menestyneimmistä tanssijoista.
Heille on myönnetty ’Suomen menestynein tanssiurheilu pari’ palkinto vuodesta 2008 lähtien. Tanssiminen on heidän intohimonsa ja Amerikkalaisen tanssija/koreografin Agnes de Millen sanat kuvastavat heidän uskomuksiaan.
The truest expression of a people is in it’s dance and in it’s music. Bodies never lie.
Jaakin merkittävimpiin saavutuksiin kuuluvat:
  • Euroopan mestaruus 10-tanssi 2014,
  • Euroopan mestaruus 10-tanssi hopea-mitallistit 2015,
  • Maailman mestaruus 10-tanssi pronssi-mitalistit 2014, 2015
  • Finalisteja 10-tanssin maailmanmestaruus kisoissa vuosina 2011 ja 2013
  • 12-kertaiset Suomenmestarit.

Jarmo ”Pate” Nuutinen

Vieraileva valmentaja, latinalaistanssit

Jarmo ”Pate” Nuutinen aloitti amatööriuransa Kuopiossa vuonna 1975 ja siirtyi ammattilaiseksi 1984. Patella on taustana menestyksekäs ura. Parhaimmat saavutukset ovat vuosilta 1988 EM-kilpailujen seitsemäs ja MM-kilpailujen kymmenes sija parinaan Merja Satulehto.Vuotta myöhemmin Paten ura huipentui englantilaisen Carol McRaildin kanssa ammattilaisten latinalaistanssien MM-kilpailuissa saavutettuun seitsemänteen sijaan. Vuonna 1991 Pate palasi Englannista takaisin Suomeen keskittyäkseen tanssiurheilijoiden opettamiseen ja valmentamiseen. Hänen oppilaansa junioreista ammattilaisiin ovat saavuttaneet esim. Blackpoolissa finaalipaikkoja. Pate on toiminut myös valmentajana Suomen ja Tanskan maajoukkueissa sekä toiminut opettajana ja tuomarina yli 30 maassa. Hänet on valittu usein tuomariksi MM-kilpailuihin.
       

Paten valmennus 2015

Su 28.8.

Su 25.9.

Su 9.10.

Su 6.11.

Su 18.12.

Varaa vierailevien valmentajien yksärit Minnalta

Vierailevilla valmentajilla aina myös ryhmätunnit!